Randers Fjord Festival holder et års pause

Pressemeddelelse:

Ingen Randers Fjord Festival i 2017

Der bliver ingen ”Randers Fjord Festival” på Udbyhøj Havn i 2017. Det oplyser arrangørerne af den traditionsrige festival, der plejer at finde sted den første weekend i september.

Årsagen er, at der netop i den weekend foregår et af de store fuldmåneprojekter i forbindelse med Europæisk kulturhovedstad Aarhus2017. Nemlig den stort anlagte forestilling Watermusic, der spiller 2. og 3. september på Randers Havn med mange tusinde tilskuere.

Det er sammenslutningen SU-events, der står bag festivalen. Den består i øjeblikket af Sødring Forsamlingshus, Foreningen Udbyhøj Havn og Sødring Udbyhøj Borgerforening. Herfra lyder det, at der stadig vil blive festivitas på havnen, da man samarbejder med Udbyhøj Lystbådehavn om et større Havnens Dag-arrangement d. 10. juni, som vi håber, der er rigtig mange, der har mulighed og lyst til at støtte op omkring.

SU-events kan også oplyse, at man har indgået i et spændende samarbejde med Randers EgnsTeater omkring afviklingen af Watermusic. Det betyder, at frivillige fra de tre foreninger vil være at finde blandt de mange kræfter, der skal være med til at løfte det store projekt til september.

Vender tilbage i 2018

Randers Fjord Festival har eksisteret i sin nuværende form siden 2011. Og på trods af et større underskud i 2016 er arrangørerne fortrøstningsfulde i forhold til, at festivalen vender tilbage i 2018 den første weekend i september.

De håber dog, at de kan få tilsagn om en større kommunal opbakning, end det hidtil har været tilfældet. Samtidig bliver der ansøgt om fondsmidler til en udvidelse af festivalen, så der kan komme musik af både national og international karakter.Der er lukket for kommentarer.